NK Jeugdmarathon én KPN Marathon Cup in Kardinge

Groningen

De ijsbaan van Sportcentrum Kardinge in Groningen is zaterdag 6 februari toneel van zowel het NK Jeugdmarathon als een wedstrijd om de KPN Marathon Cup.

Nadat om 11.15 uur het volkslied is gespeeld en de Nederlandse vlag is gehesen, gaat het NK Jeugdmarathon om 11.30 uur van start met de wedstrijd voor de Junioren A. Namens het gewest Groningen staan Michael Groot (Groningen), Brian Smit (Wildervank), Ian Bos (Groningen), Marchien Goldhoorn (Warffum) en Jip van Elst (Alkmaar) aan de start. Vanaf 14.15 uur strijden de Junioren B om de nationale titel. Met namens het gewest Groningen onder anderen Mathijs Kuik (’t Zandt), Elwin Jongman (Startenhuizen), Patrick Kuiper (Nieuwolda), Arianna Pruisscher (Nieuw-Dordrecht), Kirsten Joustra (Groningen) en Lonneke Uneken (Veendam). Om 15.45 uur gaat de nationale titelstrijd bij de Junioren C van start. Met onder anderen Luna Zijlstra (Winschoten), Imke van Melle (Toornwerd), Janique Buurma (Baflo); Remo Slotegraaf (Peize), Marnix Joustra (Groningen) en Niek Engelhart (Groningen). Tussen de bedrijven door rijden de pupillen A/ B een zogenaamde landelijke finalewedstrijd. Het NK jeugdmarathon is gratis te bezoeken.

KPN Marathon Cup

In de avonduren wordt gestreden om de KPN Marathon Cup. Te beginnen - om 18.00 uur - met de beloften; met Jan Maarten Verbree uit Groningen. Zij rijden 100 ronden. Om 19.30 uur volgt de Dames Top Divisie met noordelijke coryfeeën als Danielle Lissenberg-Bekkering, Sharon Hendriks, Britt Tjalma, Mariet Bakker, Astrid Schuitema en Nynke Pellikaan. De dames rijden 70 ronden. Klapstuk van de dag is de Heren Top Divisie met onder meer de Groningers Robert Post, Ronald Kruijer, Johan Knol en Pim Cazemier, en de winnaar van 'Haaksbergen' Gary Hekman. Zij krijgen vanaf 20.30 uur 125 ronden voor de kiezen. Entree: 8 euro (tot 15 jaar gratis).

Auteur

Marc Jansen