Concert Choral Voices in de Der Aa-kerk in Groningen

Groningen

Choral Voices geeft zaterdag 6 februari een concert in in de Der Aa-kerk in Groningen. Dit concert is getiteld: 'British Beauty'.

[caption id="attachment_59622" align="alignright" width="113"]Daniël Rouwkema. Daniël Rouwkema.[/caption] Choral Voices is een Groninger koor dat zich in de afgelopen 10 jaar heeft gespecialiseerd in de Anglicaanse muziek. Onder leiding van dirigent Daniël Rouwkema heeft het koor hierin een zeer hoog niveau behaald. Het concert in de Der Aa-kerk staat de muziek van de Engelse Evensong centraal. Dit gebeurt doorgaans alleen tijdens een kerkdienst. Musicus en theoloog Hanna Rijken geeft bovendien een toelichting op de gezongen werken en op de historie van de Evensong.

Choral Evensong

De (Choral) Evensong is een bijna geheel gezongen vesperdienst die in een groot deel van de Engelse kathedralen en college chapels dagelijks plaatsvindt. Bezoekers zijn welkom om enige hymnes mee te zingen, maar ze mogen ook alleen maar luisteren. Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 10 (voorverkoop op www.blgroningen.nl/agenda)/ € 15 (aan de deur).

Auteur

Marc Jansen