Colleges voor nieuwsgierige kinderen in Noordelijk Scheepvaartmuseum

Groningen

Het Noorderlijk Scheepvaartmuseum in Groningen heeft een collegereeks georganiseerd voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

De colleges van de MuseumJeugdUniversiteit duren een uur en hebben een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op de collectie van het museum. Echte wetenschappers en experts vertellen bijvoorbeeld alles over hoe het was om in de Tweede Wereldoorlog in Groningen te wonen. Of hoe het kan dat een deel van Nederland ónder het zeeniveau ligt en we toch geen natte voeten hebben. De colleges vinden plaats op de zondagen 14 februari, 13 maart, 10 april en  22 mei; steeds van 12.00 tot 13.00 uur. Deelname kost 20 euro (voor 4 colleges). Aanmelding/ meer informatie: www.museumjeugduniversiteit.nl.

Auteur

Marc Jansen