Digitale Werkplaats van Google Nederland komt naar Groningen

Groningen

De Digitale Werkplaats van Google Nederland komt op 14 en 15 maart naar de Suikerfabriek in Groningen.

Deze Digitale Werkplaats bestaat uit gratis workshops waarbij ondernemers de juiste digitale vaardigheden leren om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren. Ondernemers uit de regio Groningen-Assen kunnen zich hiervoor aanmelden. Tijdens de sessie komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • hoe vergroot u uw naamsbekendheid?;
  • hoe vergroot u de online zichtbaarheid van uw onderneming?;
  • haalt u alles uit uw website?;
  • meten is weten! (basis & geavanceerd);
  • groei financieren… hoe werkt dat?
Google streeft er naar - in samenwerking met de onafhankelijke en private kredietverstrekker Qredits en de betrokken Nederlandse gemeenten – om tienduizenden zzp’ers en kleine ondernemers tot eind 2016 op weg te helpen.

Technologie helpt groei

Google en Qredits geloven in de kracht van de ondernemers en de belangrijke rol die zij spelen in de groei van de Nederlandse economie. Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en Google wil deze ondernemers hierbij op weg helpen. De gemene deler tussen Google en Qredits is de visie op het herstel van de economie, waarbij zowel digitale kennis en vaardigheden als financieringsmogelijk­heden een sleutelrol spelen. Ondernemers zorgen voor bedrijvigheid, voor inkomsten, voor diversiteit in de steden en dorpen, voor verbinding en niet in de laatste plaats voor banen. Zowel Google als Qredits ondersteunt deze ondernemers in het bieden van hun diensten en producten.

Energieke it-stad

Wethouder Economische Zaken Joost van Keulen van de gemeente Groningen: “We werken in het Groningse op verschillende fronten al nauw samen met buurman Google. Dit initiatief sluit goed aan bij de ambities van de stad Groningen. Net als Google zijn ook wij voortdurend in ontwikkeling en staan we altijd open voor nieuwe kansen. Als energieke it-stad lopen wij mee voorop in de ontwikkeling en vooral ook praktische toepassing van nieuwe technologieën. Onze regio telt relatief veel kleine bedrijven en zzp’ers. Juist zij krijgen met de Digitale Werkplaats een uitgelezen kans om beter aan te sluiten bij de digitale wereld. Als wethouder EZ heb ik maar 1 advies: schrijf je in en doe mee. Je eigen onderneming wordt er écht beter van.”

Talent benutten

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Kennis en vaardigheden van ondernemers zijn van groot belang en we willen de lokale ondernemers in de omgeving van Groningen op een laagdrempelige manier en dichtbij huis, de kans geven deel te nemen aan de Digitale Werkplaats. In Groningen barst het van het ondernemerstalent en het is zaak dat talent te benutten. Met de kennissessies en workshops waarbij we het kennisniveau van Groningse ondernemers verder stimuleren kunnen ze nog meer digitale groei realiseren. Op deze manier beschikken die zzp’ers en kleine ondernemers die ook daadwerkelijk die groei willen doormaken straks over de juiste tools.”

Aanmelden

Ondernemers kunnen zich aanmelden via de website g.co/digitalewerkplaats. Meer informatie: events.withgoogle.com/de-digitale-werkplaats/

Auteur

Marc Jansen