Paardensprong Jeugdtoernooi en schaaksimultaan met grootmeester in Haren

Haren

Het Zernike College in Haren vormt zondag 21 februari het decor voor het Paardensprong Jeugdtoernooi, het grootste jeugdschaaktoernooi van het noorden.

Om het toernooi aantrekkelijker te maken voor jeugdschakers uit alle delen van het land, heeft Raindropchess Media uit Groningen een passende opmaat naar het toernooi georganiseerd.

Schaaksimultaan

Belangrijk onderdeel daarvan is een schaaksimultaan met grootmeester David Klein in Postillion Hotel Haren op zaterdag 20 februari. De schaaksimultaan wordt gespeeld in het restaurant van Postillion Haren (aanvang:: 19.30 uur). Het is een aanschuif-simultaan; aan borden die vrijkomen kunnen anderen plaatsnemen. Voor het publiek staan diverse schaakborden en schaakvarianten klaar, en ligt een schaakpuzzel klaar om op te lossen. Schakers die graag zeker willen zijn van een vroege deelname (de eerste 18 spelers) kunnen zich aanmelden bij Vincent Valens: 06 – 4863 7098 of schaak123@hotmail.com. Deelname kost 5 euro.

Lezingen

Daags na de simultaan geeft David Klein bij de start van het Paardensprong Jeugdtoernooi een korte inleiding op wat schaken voor hem betekent. Verder geeft de bekende schaakauteur Cor van Wijgerden een aantal lezingen tijdens het toernooi. Van Wijgerden is medegrondlegger van de Stappenmethode, de internationaal succesvolle schaakmethodiek die door alle jeugdschaakclubs in Nederland wordt gebruikt. Meer informatie over het Paardensport Jeugdtoernooi: www.scdepaardensprong.nl.

Auteur

Marc Jansen