Experiment met 4-Mijloefenroutes vanuit Hoogkerk

Hoogkerk

Groningen experimenteert in 7 zogenaamde Veranderlabs met nieuwe manieren van samenwerken tussen bewoners, ondernemers, ambtenaren, wetenschappers, politiek en andere partijen.

In het lab 'Sporten in Hoogkerk' wordt geëxperimenteerd met met uitbreiden van de mogelijkheden om te trainen voor hét sportevenement van het jaar in Groningen: de 4 Mijl van Groningen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in 3 nieuwe 4-Mijloefenroutes, uitgezet door Running Coffee. Aan de lopers nu de keuze welke van deze 3 routes definitief mag blijven.

3 4-Mijloefenroutes

De 3 4-Mijloefenroutes starten vanuit Hoogkerk. Er wordt gestart vlakbij Ruskenveen, waar het nieuwe fietspad begint richting Peizerweg begint en bij de rotonde A7 afrit Hoogkerk. Onderweg staat iedere 500 meter de afstand aangegeven en voor iedere kruising of splitsing staat met een pijltje op de weg de juiste richting aangewezen. Elke route is met een andere kleur aangegeven. De eerste route loopt door het Stadspark, de tweede door de Onlanden en de derde richting Leegkerk.

Wie van de 3?

Tijdens het experiment wordt via een app, social media en de website van Running Coffee bekeken welke van de 3 routes de populairste is. Hardlopers wordt gevraagd de gelopen ronde via de app op Strava, Runkeeper, Endomondu te downloaden of twitteren met #4mhgk, met daarbij het nummer van de route. Na 4 maanden wordt bekeken welke route het populairst is onder de lopers. Deze wordt dan definitief aangelegd.

Auteur

Marc Jansen