Krokus Kriebels in Stadsschouwburg, De Oosterpoort en Grand Theatre

Groningen

'Krokus Kriebels'. Onder deze noemer worden de Stadsschouwburg, De Oosterpoort en het Grand Theatre in Groningen in de voorjaarsvakantie (26 februari tot en met 5 maart) omgetoverd tot een waar kindertheaterparadijs. Bijna elke dag is er iets leuks te beleven voor kinderen en natuurlijk voor alle vaders, moeders, opa’s en oma’s.

In het Grand Theatre zijn 2 poppentheatervoorstellingen te zien. ‘Freddie en de worstenkoning’ van Theater Gnaffel gaat over een ondeugend hondje dat probeert braaf te zijn. ‘Maarten de Meeuw’van De Toneelmakerij is een sprookje over een jongetje met vreemde vlinders in zijn buik voor iedereen van 5 tot 105. Jeugdtheatergezelschap Het Laagland komt met 2 goed ontvangen voorstellingen naar Groningen. Volgens de Volkskrant spatten 'spelplezier en elfenstof van het podium' tijdens de voorstelling 'Expeditie Peter Pan’. De kleuterkomedie ‘Bezoek voor Beer’ kreeg een 5-sterrenrecensie in de Volkskrant: 'een hilarisch en ontroerend slapstickduo'. ‘De PindakaasPrins’ is een stoere familievoorstelling vol barok & roll door een gigantisch sprookjesbos met stoere ninja-piraten, lieve heksen en… een pindakaasprins. De week wordt afgesloten met de ‘Mattheüs Passie’ in De Oosterpoort. Edwin Rutten bewerkte het meesterwerk voor kinderen en vertelt op beeldende wijze het lijdensverhaal aan de hand van originele muziekfragmenten.

Veel extra activiteiten

Voorafgaand en na de voorstellingen zijn er veel extra activiteiten. Zo kunnen de kinderen zelf leren vliegen voorafgaand aan de voorstelling ‘Maarten de meeuw’, kunnen ze zelf muziektheater maken na ‘De Pindakaasprins’ en is er van alles te knutselen! Meer informatie: www.de-oosterpoort.nl/krokus-kriebels

Auteur

Marc Jansen