Inschrijving 30ste 4 Mijl van Groningen start 20 april

Groningen

De 30ste editie van de 4 Mijl van Groningen is zondag 9 oktober 2016. Dit jaar starten de inschrijvingen op 3 verschillende momenten.

Sportievelingen kunnen zich vanaf woensdag 20 april 10.00 uur inschrijven voor de Bedrijvenloop en de GasTerra Jeugdloop. Dezelfde dag, klokslag 18.00 uur, start de inschrijving voor de Recreanten- en Wedstrijdloop. Voor hoofdsponsor Menzis gaat de inschrijving 6 dagen eerder open. 1000 Menzis-verzekerden die deelnemer zijn van het SamenGezond-gezondheidsplatform kunnen zich donderdag 14 april om 18.00 uur al inschrijven. Het goede doel dit jaar is Groningen Geeft Thuis, de vrouwenopvang in Groningen van Het Kopland.

23.000 deelnemers

De 4 Mijl van Groningen bestaat uit de Dagblad van het Noorden Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, GasTerra Jeugdloop voor scholen en verenigingen, en de Charity Run speciaal voor het goede doel. De Bedrijvenloop is opgesplitst in een Bedrijven Recreanten- en Wedstrijdloop. Er kunnen dit jaar 23.000 mensen meedoen. De aanvraag hiervoor is inmiddels gedaan bij de gemeenten Groningen en Haren.

SamenGezond

Eind 2012 introduceerde zorgverzekeraar Menzis het online gezondheidsplatform SamenGezond. Deelnemers kunnen op dit platform snel en gemakkelijk sparen voor gezonde activiteiten, uitjes of een donatie aan een goed doel. Speciaal voor deze Menzis-verzekerden gaat de inschrijving zes dagen eerder open dan de reguliere inschrijving en zijn duizend exclusieve startbewijzen beschikbaar. Bovendien ontvangen verzekerden tegen inlevering van vijfhonderd SamenGezond-punten € 5 korting op het inschrijfgeld. De inschrijving opent op donderdag 14 april om 18.00 uur.

Groningen Geeft Thuis

Elk jaar wonen 200 kinderen met hun moeder bij Het Kopland in Groningen. Kinderen zoals Norah. Zij kan niet meer thuis wonen vanwege huiselijk geweld. Met haar moeder vindt ze bij de vrouwenopvang een veilige plek en werken ze aan een nieuwe toekomst. In de Oosterparkwijk komt een nieuw modern pand. Een plek met veel ruimte om te ontwikkelen, te spelen en weer kind te zijn. Het Kopland kan dit niet alleen. Voor de inrichting van het gebouw is hulp nodig. Hulp van alle Groningers. Er zijn bedden nodig, koelkasten, speeltoestellen, een tienerhoek en veel meer. Voor een duurzame en prettige omgeving en een veilige toekomst.

Auteur

Marc Jansen