Vader Contini is trots

Groningen

Groningen Al met al 45 jaar na de oorspronkelijke opening van het restaurant vond maandag de officiële heropening plaats.

Vader Nino Contini is er speciaal voor uit Italië overgevlogen en is verrast door het resultaat: ,,Het restaurant is verbouwd met behoud van Italiaanse sfeer. Daar ben ik echt trots op.” Naast de verbouwing van de keuken is het restaurant uitgebreid met 64 plaatsen. Contini hoopt zo voortaan meer mensen te kunnen verwelkomen en minder ‘nee’ te hoeven verkopen.

Ristorante Pizzeria Contini is al sinds 1971 een vaste waarde in Groningen en staat bekend om het échte Italiaanse eten van hoge kwaliteit, de vriendelijke bediening en de gezellige sfeer. Anno 2016 zit het er dan ook altijd vol zit. 45 jaar geleden was dat nog wel even anders. René Contini: ,,Mijn vader ging destijds de straat op met een schaal vol pizzapunten. Gewoon om de mensen kennis te laten maken met de smaak. Ons restaurant, toen nog gevestigd aan de Peperstraat, was de eerste pizzeria in het Noorden en begon met vier zelf getimmerde tafeltjes en een oventje waar maar twee pizza’s in pasten. Toch groeide de zaak al snel uit tot een pizzapaleis van maar liefst vijf verdiepingen, negen zalen en 900 stoelen. Niet zo gek dat mijn vader ‘de pizzakoning van het Noorden’ genoemd werd.”

In 1999 verkocht vader Contini zijn paleis, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en twee jaar later opende René Contini opnieuw een zaak aan de Verlengde Hereweg. Daar bracht hij zijn passie voor het Italiaanse koken in. Naast pizza’s werd voortaan ook een uitgebreide restaurantkaart gevoerd. René Contini: ,,Ik kook zoals mijn tantes mij dat geleerd hebben; traditioneel Italiaans. Dat waarderen onze klanten en ze komen regelmatig terug. Met de oorspronkelijk 90 zitplaatsen moesten we daardoor gewoonweg te vaak ‘nee’ verkopen.”


Auteur

Redacteur