Vakdag Dier & Paraveterinair bij Terra Groningen

Groningen

Terra Groningen houdt vrijdag 3 juni de Vakdag Dierverzorging en Paraveterinair.

De vakdag is gevuld met lezingen en demonstraties, bedoeld voor vakmensen, hobbyisten en (oud)-leerlingen. Daarnaast is er een beursvloer, waar diverse bedrijven uit het noorden hun producten en diensten laten zien. De Vakdag Dier & Paraveterinair stond in 2014 voor het eerst op de agenda. Het evenement werd toen gecombineerd met een leerlingen-reünie. Daarna werd de doelgroep uitgebreid naar vakmensen, hobbyisten en (oud)-leerlingen.

Organisatie bij leerlingen

De vakdag is georganiseerd door leerlingen Dierverzorging van Terra MBO, als onderdeel van hun examen. "Het organiseren van deze vakdag kost natuurlijk erg veel tijd, maar doordat de organisatie bestaat uit enthousiaste mensen, loopt vrijwel alles op rolletjes", zegt Rowan Gerards, 1 van de leerlingen die de dag organiseert. De leerlingen legden contact met tientallen bedrijven en organisaties, waarvan zeker 8 bedrijven een lezing of demonstratie gaan verzorgen. Daarnaast zijn veel bedrijven vertegenwoordigd op de beursvloer, waar zij hun producten en diensten tonen. De vakdag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.vakdagdier.nl.

Auteur

Marc Jansen