Wijnen proeven bij De Twee Provinciën

HAREN

In restaurant De Twee Provinciën in Haren wordt vrijdag 23 december een wijnworkshop/ -proeverij gegeven. Het thema is: Italië.

“Een aantal streken in Italië leent zich qua bodem en klimaat voor de mooiste druivenrassen ter wereld. Piëmonte, Veneto, Puglia, maar ook Toscane en Sicilië zijn enkele van deze fantastische wijngebieden”, weet wijnadviseur Ruud van der Valk. “We wilden er voor de decembermaand een speciaal kersttintje aan geven. Op de wijnen in deze workshop is dan ook op geen enkele manier bezuinigd; enkele van 's werelds beste wijnen staan voor deze avond op de proeflijst.”

Italiaanse druiven

Italiaanse wijnbouw wordt gekenmerkt door tal van autentieke, inheemse druivenrassen zoals Corvinone en Rondinella (Amarone wijnen), Sangiovese (Chianti wijnen), Nebbiolo (Barolo wijnen) en tal van andere, minder bekende rassen. De meeste van de authentieke Italiaanse druiven worden op deze workshop besproken en geproefd. Restauranteigenaar Marcel de Vries: “We organiseren nu voor het vijfde jaar wijnworkshops. De groep liefhebbers stijgt nog elk jaar. Gezien de reacties is het voor onze klanten kennelijk een hele leuke, welkome maar ook nuttige aanvulling op onze activiteiten”. Tot en met mei 2017 wordt maandelijks een wijnworkshop gehouden, steeds met wisselende thema's. Zie: www.detweeprovincien.nl. De wijnworkshop start om 20.00 uur. Deelname kost € 19,95. Inschrijven: info@detweeprovincien.nl of 050-3090008.

Auteur

Marc Jansen