Recordaantal bezoekers op Ballon Fiësta Meerstad

MEERSTAD

Een recordaantal bezoekers heeft de achtste editie van Ballon Fiësta Meerstad bezocht. Deze vond vrijdag en zaterdag plaats op een nieuwe locatie in het hart van Meerstad.

Langs de oevers van het Woldmeer stegen vrijdag 23 en zaterdag 27 heteluchtballonnen op, om een vlucht te maken over het Groningse en Drentse land. Heldere, blauwe luchten en het woongebied Meerstad zorgden voor een uniek podium waarvandaan de ballonnen het luchtruim kozen. De wind stuurde de ballonnen beide dagen richting Zuidlaren/ Tynaarlo. Ballon Fiësta Meerstad is het enige Nederlandse ballonnenspektakel dat middenin een woongebied plaatsvindt. Ook op gebied van ballonnen waren er primeurs: de special shapes het Ruimteschip, de Ui en de Brandweerauto waren dit jaar voor het eerst te zien.

Ballon- en wateractiviteiten

Naast de ballonvluchten was er een aanvullend programma met ballon- en wateractiviteiten. Een flyboard-show op het Woldmeer, de waterballen waarin de jonge bezoekers over het meer konden lopen, de modelballonnen, de fotoshoot in een ballon, de steltenlopers en het ballonnenvrouwtje konden op veel aandacht van het publiek rekenen. Beide avonden werden feestelijk afgesloten met ‘Night Glow Meerstad’, waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving op de maat van de muziek verlichten.

Auteur

Marc Jansen