Grasbaanraces in Yde de Punt

YDE DE

PUNT Op het evenemententerrein van Yde De Punt worden zondag 21 mei grasbaanraces met klassieke bromfietsen gehouden door Stichting Activiteiten Yde De Punt.

Naast de classics worden er ook manches georganiseerd speciaal voor lokale rijders. In totaal verschijnen er meer dan 100 deelnemers aan de start, waaronder dit jaar maar liefst 56 lokale rijders. Met behulp van sponsoren is het gelukt om de entree voor bezoekers en deelname voor lokale rijders gratis te houden. Stichting Activiteiten Yde De Punt slaat voor dit evenement wederom de handen ineen met het Classic 50cc Grasbaanteam. Dit team rijdt hun eigen kampioenschap op 50cc Gebben, HEGU, HOMOET, Fantic en HEJA grasbaanracers met vermogens tot boven de 12 pk. De race in Yde De Punt is de tweede in een serie van tien wedstrijden in Noord Nederland dit seizoen. Voor lokale rijders worden er zes speciale klassen georganiseerd: jeugd 5-11 jaar, junioren 12-15 jaar, de Automatenklasse standaard en Specials, de Schakel-/pitbikeklasse en wederom na het succes van vorig jaar een speciale Damesklasse waarin de snelste dames uit Yde en De Punt aan de start zullen verschijnen. Het enthousiasme is groot, de beide jeugdklassen waren binnen 24 uur gevuld en ook de automatenklassen zitten helemaal vol. De lokale rijders uit Yde en De Punt zullen aan het eind van de dag in de zogenaamde handicaprace strijden om de wisselbokaal voor de ‘Kampioen van Yde De Punt’ die afgelopen jaar in het bezit was van Meike Woldendorp.

Evenemententerrein

De trainingen beginnen zondag 21 mei om 11:30 uur, waarna om 13:30 uur het startsein zal worden gegeven voor de wedstrijden. Het programma duurt tot ca. 17:00 uur. Het evenemententerrein van dvereniging voor Dorpsbelangen Yde De Punt bevindt zich aan de Noordesstraat in Yde, de route zal worden aangegeven met bebording en verkeersregelaars begeleiden het publiek bij het parkeren. De Stichting Activiteiten Yde De Punt organiseert meer. Zondag 9 juli wordt al weer de 54 e Autocross en Combinerace in Yde De Punt georganiseerd aan de Norgerweg in Yde. De inschrijving voor de 54ste Autocross start vrijdag 2 juni om 20:30 uur in Café Trefpunt in De Punt met een gezellige inschrijfavond waar o.a. oude filmbeelden van de autocross uit de jaren ’60 t/m ’90 worden getoond.

Auteur

ggeersing